Слоган ТГТУ: будущее начинается сегодня
19 January 2021, 02:51 
Титульная страница ТГТУ
 
Титульная страница ТГТУ REQUEST FOR ADMISSION INFORMATION  
 

Thank you for your interest in Tambov State Technical University.

Please, read the following info before you request any information about admission. Thank you. - (IMPORTANT INFO)

Dear applicants!
Tambov State Technical University informs you that TSTU's foreign students' admission office doesn't take any fees for issuing the official invitations for studying or any official letters.
Tambov State Technical University accepts only tuition and hostel fees. Tuition and hostel fees can be paid to the official bank account of the university or to the cashier office of the university. All fees are to be made according to the signed contract between an applicant and the university.
All full-time students must have medical insurance that meets University criteria. The University assists students with obtaining an appropriate medical insurance upon their arrival to Tambov.
Please, apply to the foreign students' admission office with any questions: E-mail: tstu04@yahoo.com

Please, complete this form if you need information to be sent to you. We will be in touch with you soon!

First Name  *
Last Name  *
Email Address  *
Country  *
Your Question  *

* Please, type this code


* - Indicates a required field
Questions – answers
421. Name: Akanni Date submitted:15 February 2014, 02 h. 15 min.
Text: I need addmission into this school and I will be happy if I can get the addmission God bless you all
Answer: Dear Akanni Yussuf Olatunji,

Please, send the following documents to our e-mail tstu04@yahoo.com : scanned copy of international passport; scanned copy of education certificates; completed application form (http://www.tstu.ru/en/tgtu/structure/fakul/doc/mo/appl_form.doc)

As soon as we receive all your documents we will review them and contact you.

422. Name: paida Date submitted:14 February 2014, 14 h. 35 min.
Text: may l please have the prospectus of the university
Answer: Dear Paida Mushore,

We will send it to your e-mail address.

423. Name: Bharat Date submitted:8 February 2014, 11 h. 01 min.
Text: sir I have open my new consultancy and I want work for Russia would you linked to give tution fee for Russian language and course fee...working policy and many other ....please send me in my email as soon as possible
Answer: Dear Bharat Bist,

We will be glad to cooperate with your organization. Please, send to us (tstu04@yahoo.com) your registration form, your organization site address.

424. Name: Nigel Date submitted:5 February 2014, 19 h. 01 min.
Text: Could you please help apply for the electrical engineering field.
Answer: Dear Moyo Nigel,

Before you start any degree program you must complete the Russian language pre-university program. This program lasts for 10 months and usually starts in September-November.

Unfortunately we have stopped the admission of documents for this academic year as we have all the groups completed. Now you can think sometime and if you decide you can apply for the next academic year which will start in September-November 2014.

To receive an official invitation to study at TSTU, an applicant should submit the following documents:

scanned copy of international passport;
scanned copy of education certificate;
completed application form (http://www.tstu.ru/en/tgtu/structure/fakul/doc/mo/appl_form.doc)
scanned copy of medical certificate, including chest X-ray results, HIV-test results.

As soon as we receive all your documents we will review them and if everything is according to our requirements we will submit your documents to get the official invitation for studying and according to it you will be able to get the visa for studying in our University.

As for the payments we have the following procedure (the prices are stated for the current academic year):

1. you should transfer the following payments to the University official bank account (you should transfer those payments before we send to you the original invitation): Accommodation Fee- approximately 600 USD for 1 year stay in a shared room. Tuition Fee - about 2000 USD for Pre-University Russian Language program.

2. you should pay the following payments upon your arrival to Tambov:

Medical Insurance fee - about 140 USD per 1 year
Multiple visa fee - about 40 USD.

425. Name: Krishna Date submitted:2 February 2014, 01 h. 22 min.
Text: How is the process to transfer university in russia. What are the procedure for that.
Answer: Dear Krishna Bajgain,

If you want to transfer from one university in Russia to another Russian university you don't need to leave Russia. You need to check with your new University what documents they request in order to enroll you.

426. Name: Alausa Date submitted:1 February 2014, 14 h. 28 min.
Text: Pls I want to know when the application for this year will start and the deadline date. I also want to ask may be student can be working while schooling has an undergraduate program.
Answer: Dear Sulaimon Alausa,

We can accept the applications for the next academic year (September 2014-June 2014) now. And those who will apply during the period till the mid of May have an advantage in payment. It means that they can pay for pre-university program according to the cost for the current academic year.

From May all costs will change and probably will be higher then now.

As for work permit: from year 2014 all foreign students studying in Russian universities can get legal employment on the basis of their student visa. But, please note, that job market for foreign students is not very organized yet. And you should know that in order to get better job it is important to know Russian language.

427. Name: CHUKWU Date submitted:28 January 2014, 12 h. 44 min.
Text: PLEASE I NEED INVITATION LETTER TO STUDY IN TSTU HOW CAN I GET IT
Answer: Dear Chukwu Mishark Ugochukwu,

To receive an official invitation to study at TSTU, you should send to us (tstu04@yahoo.com) the following documents: scanned copy of international passport; scanned copy of education certificates; completed application form (http://www.tstu.ru/en/tgtu/structure/fakul/doc/mo/appl_form.doc) scanned copy of medical certificate, including chest X-ray results, HIV-test results.

As soon as we receive all your documents we will review them and if everything is according to our requirements we will submit documents to get the official invitation for studying and according to it you will be able to get the visa for studying in our University.

428. Name: ejeh Date submitted:23 January 2014, 15 h. 12 min.
Text: does it mean that the pre-university and the master classes will take a sum of three good year? dont you think is way to much?
Answer: Dear Ejeh Rapheal,

Unfortunately, we don't have Master programs in English. So, it will take you 3 years to get Master Degree in TSTU. May be it's too much, but in addition to all your knowledge you will know the Russian language.

429. Name: ejeh Date submitted:22 January 2014, 23 h. 56 min.
Text: am sorry do you think i learn russian language for 1yr and be a master in it that will fit enough to study?or do u mix english language and russian language while teaching the courses?
Answer: Dear Ejeh Rapheal,

All foreign students who complete the Pre-university Russian language program (10 months) at our University speak Russian very well. Our method is to speak in Russian from the first day of class. Those students, who work hard during the pre-university program, are very successful while studying on basic programs.

Every year more than 100 foreign students complete the Pre-university program at our University and began to study in TSTU and other universities of Russia.

430. Name: eya Date submitted:21 January 2014, 06 h. 32 min.
Text: do you like Tambov
Answer: Dear Eya Francis,

Of course, we like Tambov.

Tambov is a quiet and very beautiful modern city, it has all conditions for quality education.

According to the official government statement Tambov is the most secure city in the Russian Federation. Also, according to the rating of the Year 2013 Tambov is recognized as the most ecologically clean city in Russia.

431. Name: REDSON Date submitted:18 January 2014, 14 h. 58 min.
Text: I want to enroll for 3rd year as a medical student .I completed my 1&2year medicine in Ukraine and i have my transcrit and wish to relocate to Russia and complete my remaining academic years over there
Answer: Dear REDSON PHIRI,

Unfortunately, we don't have any programs on medicine in our university.

Here you can find the list of Bachelor programs offered at our University http://www.tstu.ru/en/tgtu/structure/fakul/pdf/mo/prices2013.pdf

432. Name: ejeh Date submitted:18 January 2014, 13 h. 37 min.
Text: why must i study Russia language before i can study for my masters?
Answer: Dear Ejeh Rapheal,

We have no academic programs taught in English. So, all foreign students who want to get Bachelor or Master degree should complete the Pre-university Russian Language program before the main course.

433. Name: ejeh Date submitted:18 January 2014, 13 h. 35 min.
Text: i will like to study electrical engineering in master program how do i apply,can i apply before April or can i carry on
Answer: Dear Ejeh Rapheal,

Before you start a Master Degree program you must complete the Russian language pre-university program. This program lasts for 10 months and usually starts in September-November.

Unfortunately we have stopped the admission of documents for this academic year as we have all the groups completed. Now you can think sometime and if you decide you can apply for the next academic year which will start in September-November 2014. We will accept the applications from April 2014.

To receive an official invitation to study at TSTU, an applicant should submit the following documents:

scanned copy of international passport;
scanned copy of education certificate (Bachelor Diploma in your case);
completed application form (http://www.tstu.ru/en/tgtu/structure/fakul/doc/mo/appl_form.doc)
scanned copy of medical certificate, including chest X-ray results, HIV-test results.

As soon as we receive all your documents we will review them and if everything is according to our requirements we will submit your documents to get the official invitation for studying and according to it you will be able to get the visa for studying in our University.

As for the payments we have the following procedure (the prices are stated for the current academic year):

1. you should transfer the following payments to the University official bank account (you should transfer those payments before we send to you the original invitation): Accommodation Fee- approximately 600 USD for 1 year stay in a shared room. Tuition Fee - about 2000 USD for Pre-University Russian Language program.

2. you should pay the following payments upon your arrival to Tambov:

Medical Insurance fee - about 140 USD per 1 year
Multiple visa fee - about 40 USD.

434. Name: ADEBAYO Date submitted:10 January 2014, 18 h. 35 min.
Text: DOES THE SCHOOL OFFERS DEGREE IN PETROLEUM ENGINEERING AND WHAT ARE THE CRITERIA FOR ADMISSION
Answer: Dear Adebayo Idowu James,

Unfortunatley, we don't have a degree in "Petrolium Engineering", but we have bachelor and master programs in "Energy-conservative and Resource-saving Processes in Chemical Technology, Petrochemistry and Biotechnology".

If you are interested in such programs, please contact us at tstu04@yahoo.com

435. Name: aldridge tinevimbo Date submitted:10 January 2014, 18 h. 24 min.
Text: how much is tuition and fees for international students
Answer: Dear Chihava Aldridge Tinevimbo,

Here you can find the list of Bachelor programs offered at our University and fees for the current academic year. http://www.tstu.ru/en/tgtu/structure/fakul/pdf/mo/prices2013.pdf

Pages:  [- 10] / 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

 
TSTU Tambov State Technical University

© 1995-2021 All rights reserved

TSTU Address: 106 Sovetskaya St, Tambov, 392000, Russia
Phone: +7 (4752) 63-10-19
E-mail: tstu@admin.tstu.ru