Слоган ТГТУ: будущее начинается сегодня
28 January 2021, 02:37 
Титульная страница ТГТУ
 
Титульная страница ТГТУ REQUEST FOR ADMISSION INFORMATION  
 

Thank you for your interest in Tambov State Technical University.

Please, read the following info before you request any information about admission. Thank you. - (IMPORTANT INFO)

Dear applicants!
Tambov State Technical University informs you that TSTU's foreign students' admission office doesn't take any fees for issuing the official invitations for studying or any official letters.
Tambov State Technical University accepts only tuition and hostel fees. Tuition and hostel fees can be paid to the official bank account of the university or to the cashier office of the university. All fees are to be made according to the signed contract between an applicant and the university.
All full-time students must have medical insurance that meets University criteria. The University assists students with obtaining an appropriate medical insurance upon their arrival to Tambov.
Please, apply to the foreign students' admission office with any questions: E-mail: tstu04@yahoo.com

Please, complete this form if you need information to be sent to you. We will be in touch with you soon!

First Name  *
Last Name  *
Email Address  *
Country  *
Your Question  *

* Please, type this code


* - Indicates a required field
Questions – answers
331. Name: Oliver Date submitted:12 August 2015, 01 h. 19 min.
Text: Where can I find list of accwpted people for 2015 preparatory faculty if not yet recieved avveptance letter
Answer: Dear Tembo,

If you want to apply for pre-university program 2015-2016, please send all your documents to our e-mail address tstu04@yahoo.com

332. Name: Lawsin Zvijomborero Date submitted:2 July 2015, 16 h. 35 min.
Text: I would like to be an engineering student at your facility, my i please have the information on how to apply?
Answer: Dear Lawsin Zvijomborero,

Before you start any degree program you must complete the Russian language pre-university program. This program lasts for 10 months and usually starts in September-November.

To receive an official invitation to study at TSTU, an applicant should submit the following documents (to e-mail address tstu04@yahoo.com):

scanned copy of international passport;
scanned copy of education certificate;
completed application form (http://www.tstu.ru/en/tgtu/structure/fakul/doc/mo/appl_form.doc);
scanned copy of medical certificate, including chest X-ray results, HIV-test results.

As soon as we receive all your documents we will review them and if everything is according to our requirements we will submit your documents to get the official invitation for studying (usually it takes 1 month for Migration Department to issue the invitation). According to the received invitation you will be able to get the visa for studying in our University.

As for the payments we have the following procedure (the prices are stated for the current academic year):

1. you should transfer the following payments to the University official bank account (you should transfer those payments before we send to you the original invitation): Accommodation Fee- approximately 350 USD for 1 year stay in a shared room. Tuition Fee - about 1350 USD for Pre-University Russian Language program.

2. you should pay the following payments upon your arrival to Tambov:
Medical Insurance fee - about 100 USD per 1 year Multiple visa fee - about 30 USD.

333. Name: Ashirbad Date submitted:30 June 2015, 14 h. 50 min.
Text: Sir,My question is that after i have successfully completed my pre-university program and after successfully passing in the test will i be guaranteed an admission into your bachelor degree programs?
Answer: Dear Ashirbad,

After the successful completion of Pre-university program and successful passing of testing you will be enrolled on one of the bachelor program according to the profile of your Pre-university program.

334. Name: Chisom Date submitted:29 June 2015, 21 h. 13 min.
Text: Is it too late to apply for the pre-russia language program for September 2015 intake?
Answer: Dear Chisom,

It is not late. We accept documents for pre-university program. If you wish to study please, send your documents to our e-mail address: tstu04@yahoo.com

335. Name: Chisom Date submitted:29 June 2015, 20 h. 41 min.
Text: I want to apply to your school ASAP, could you please enlighten me on specific requirements for admission to an Engineering or Medical Program, and at bachelors level and send me a copy of an application form?
Answer: Dear Chisom,

The requirements for Engineering programs are the same as for all the other programs. If you wish to study please, send to our e-mail address tstu04@yahoo.com the following documents:

scanned copy of international passport;
scanned copy of education certificate;
completed application form (http://www.tstu.ru/en/tgtu/structure/fakul/doc/mo/appl_form.doc)
scanned copy of medical certificate, including chest X-ray results, HIV-test results.

As for medical programs, we don’t have such programs at our university.

336. Name: Lucas Date submitted:26 June 2015, 09 h. 45 min.
Text: Hello, I did the preparatory course in Nizhny Novgorod, wonder if there is a position for me in your university for the course 2 Information Systems and Technologies.
Answer: Dear Lucas,

Please, send to our e-mail address tstu04@yahoo.com the following documents:

scanned copy of international passport;
scanned copy of education certificate;
completed application form (http://www.tstu.ru/en/tgtu/structure/fakul/doc/mo/appl_form.doc)
scanned copy of pre-university program certificate;
scanned copy of medical certificate, including chest X-ray results, HIV-test results.

337. Name: Adel Date submitted:25 June 2015, 12 h. 16 min.
Text: Hi I have master degree in electrical power engineering and I would like to pursue for phd in same specialization. Please do you have such program and the tuition fees.
Answer: Dear Adel Othman,

Here is the list of postgradute programs available at our university:
1. Mechanics of Strained Rigid Body
2. Electrochemistry
3. Environmental Science (in industries)
4. Structural Units, Buildings and Constructions
5. Building Materials and Products
6. Design and Construction of Highways, Underground Railroads, Aerodromes, Bridges and Tunnels
7. Environmental Safety of Construction and Municipal Economy
8. System Analysis, Information Processing and Control
9. Automation and Control over Processing and Productions in Industries
10. Theoretical Fundamentals of Computer Science
11. Mathematical Modeling, Numerical Methods and Program Complex
12. Information Systems and Processes
13. Methods and Systems of Information Safety, Information Security
14. Radio Equipment Including Television Equipment and Systems
15. Telecommunication Systems, Networks and Devices
16. Devices and Methods of Control over Environment, Substances, Materials and Products
17. Medical Devices, Systems and Products
18. Information Measurement and Control Systems
19. Electrical Engineering Complex and Systems
20. Machinery, Drive Systems and Machine Parts
21. Machines, Devices and Processes (in industries)
22. Technology of Electrochemical Processes and Corrosion Protection
23. Polymers and Composites Technology and Procession
24. Processes and Devices of Chemical Engineering
25. Ecology (in industries)
26. System Analysis, Information Processing and Control
27. Automation and Control over Processing and Productions in Industries
28. Mathematical Modeling, Numerical Methods and Program Complex
29. Standardization and Product Quality Management
30. Information, Measurement and Control Systems in Industries
31. Management in Social and Economic Systems
32. Nanotechnologies and Nanomaterials (in industries)
33. Technologies and Facilities for Mechanization of Agriculture
34. Economics and National Economy Management
35. Finances, Currency Circulation and Credit
36. Criminal Procedure
37. Theory and Methods of Training and Upbringing
38. Russian Literature

If you choose any of the above listed programs please, send to our e-mail address tstu04@yahoo.com the following documents:
scanned copy of international passport;
scanned copy of education certificate (Master Degree Diploma);
completed application form (http://www.tstu.ru/en/tgtu/structure/fakul/doc/mo/appl_form.doc)
scanned copy of medical certificate, including chest X-ray results, HIV-test results.

338. Name: Andrews Date submitted:23 June 2015, 11 h. 16 min.
Text: Hi, I have bachelors in sociology and social work looking forward to have a masters in either social work, criminal Justice or counseling. Please which program can your university offer me
Answer: Dear Andrews,

Here is the list of Master programs that we have at our University http://www.tstu.ru/en/education/inst/pdf/mo/mag_progr2015.pdf

We recommend to you "Management" or "Advertisement and Public Relations"

But before you start any degree program you must complete the Russian language pre-university program. This program lasts for 10 months and usually starts in September- November.

339. Name: mohammed Date submitted:20 June 2015, 12 h. 31 min.
Text: Hello i have a bachelor of chemical engineering and i want to study master program oil and gas refining . is there master program (oil and gas refining ) in chemical technology of tambov technical state university?   please tell me if the master program (oil and gas refining) an existing 
Answer: Dear Mohammed,

Before you start any degree program you must complete the Russian language pre-university program. This program lasts for 10 months and usually starts in September- November.

As for Master program we can offer to you program "Chemisty and Technology of Products of Main Organic and Petrochemical Fusion" in Chemical Technology.

340. Name: Atta Ur Rehman Date submitted:16 June 2015, 18 h. 43 min.
Text: Apply for master program
Answer: Dear Atta Ur Rehman,

We have received your documents. As soon as we review them we will contact you via e-mail. Thank you.

341. Name: Gabriel Date submitted:10 June 2015, 07 h. 18 min.
Text: I am a 2nd-year student, I am studying Theory and methods of teaching foregner languages and cultures (Linguistics).Could I get an admission for the third year in another speciality such as: service(43.03.01); commercial business (38.03.06); advertisement and public relations(42.03.01) or Jurisprudence (40.03.01)?
Answer: Dear Gabriel,

We have to see all your educational documents. Please, send them to tstu04@yahoo.com Thank you.

342. Name: anyanwu Date submitted:9 June 2015, 10 h. 03 min.
Text: Do you still accept application from foreigners
Answer: Dear Anyanwu,

Yes, we still accept applications from foreigners. Our programs you can find here

http://www.tstu.ru/en/education/inst/pdf/mo/bac_progr2015.pdf

and here

http://www.tstu.ru/en/education/inst/pdf/mo/mag_progr2015.pdf

343. Name: samonee Date submitted:8 June 2015, 12 h. 53 min.
Text: i want information about bullet design,ame,and mbbsbds related course details.give details in eng. language.i want course language in english.
Answer: Dear Samonee,

We don't have such courses at our University.

344. Name: OMOBA Date submitted:5 June 2015, 15 h. 02 min.
Text: As a nigerian studying in Ghana secondary school to have my WASSCE or SSSCE O level in Ghana, will I be qualified to apply or study mechatronics and robotic engineering in your university? in which language lectures are taking, English or Russian?
Answer: Dear OMOBA,

Please, send your request for studying with the copy of your secondary school certificate to e-mail address tstu04@yahoo.com

345. Name: SOLOMON Date submitted:1 June 2015, 18 h. 43 min.
Text: i am abass are your masters program taught in english e.g information system and technology
Answer: Dear Solomon,

Unfortunately we don't have any programms taught in English.

Pages:  [- 10] / 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 / [+ 10]

 
TSTU Tambov State Technical University

© 1995-2021 All rights reserved

TSTU Address: 106 Sovetskaya St, Tambov, 392000, Russia
Phone: +7 (4752) 63-10-19
E-mail: tstu@admin.tstu.ru