Слоган ТГТУ: будущее начинается сегодня
19 January 2021, 02:53 
Титульная страница ТГТУ
 
Титульная страница ТГТУ REQUEST FOR ADMISSION INFORMATION  
 

Thank you for your interest in Tambov State Technical University.

Please, read the following info before you request any information about admission. Thank you. - (IMPORTANT INFO)

Dear applicants!
Tambov State Technical University informs you that TSTU's foreign students' admission office doesn't take any fees for issuing the official invitations for studying or any official letters.
Tambov State Technical University accepts only tuition and hostel fees. Tuition and hostel fees can be paid to the official bank account of the university or to the cashier office of the university. All fees are to be made according to the signed contract between an applicant and the university.
All full-time students must have medical insurance that meets University criteria. The University assists students with obtaining an appropriate medical insurance upon their arrival to Tambov.
Please, apply to the foreign students' admission office with any questions: E-mail: tstu04@yahoo.com

Please, complete this form if you need information to be sent to you. We will be in touch with you soon!

First Name  *
Last Name  *
Email Address  *
Country  *
Your Question  *

* Please, type this code


* - Indicates a required field
Questions – answers
346. Name: Tankut Date submitted:10 May 2015, 00 h. 13 min.
Text: Do you have master program for civil eng. Transportation.
Answer: Dear Tankut,

Here you can find all the master programs available at our university for the academic year 2015-2016 : http://www.tstu.ru/en/education/inst/pdf/mo/mag_progr2015.pdf

347. Name: Lindokuhle Date submitted:4 May 2015, 12 h. 20 min.
Text: how can I apply online and when is the deadline for application for the semester that starts this year September.
Answer: Dear Lindokuhle,

The deadline for September session is the end of May.

To receive an official invitation to study at TSTU, an applicant should submit the following documents (to e-mail address tstu04@yahoo.com): scanned copy of international passport; scanned copy of education certificate; completed application form (http://www.tstu.ru/en/tgtu/structure/fakul/doc/mo/appl_form.doc) scanned copy of medical certificate, including chest X-ray results, HIV-test results.

As soon as we receive all your documents we will review them and if everything is according to our requirements we will submit your documents to get the official invitation for studying (usually it takes 1 month to get the official invitation) and according to it you will be able to get the visa for studying in our University.

348. Name: Bahaa Date submitted:1 April 2015, 23 h. 24 min.
Text: I am enrolled in the university for the academic year 2015 -2016 Faculty of General Medicine I want to know what are the procedures required What are the costs of studying in Year And systemic in GCSE 61% of Egypt Will I be accepted or not.
Answer: Dear Bahaa,

Our University doesn't provide any programs in General Medicine.

349. Name: Ngoma Date submitted:22 March 2015, 02 h. 09 min.
Text: Hi, last time I made an entry in your institution and in the end I had a problem in transferring money to our bank here, and now I wanted to redo the inscription I had introduced my request and so far I have not yet had a response from you, so I wanted to know, will it be possible that I am reinstated in your business? If so made me know and if not always made me know. thank you
Answer: Dear Ngoma,

Please, write to tstu04@yahoo.com and prove your request for a new invtiation.We will submit your documents to the Mogration Department to get a new invitation. You will be able to start the langugae program from September 2015 upon pre-payment of your studying program.

350. Name: Emmanuel Date submitted:18 March 2015, 22 h. 30 min.
Text: dear sir/ma please i wish to know when is the next intake into your beloved university for an undergraduate program.
Answer: Dear Emmanuel,

Now you can apply for the next academic year, which will start in September - October 2015 and end in summer 2016.

351. Name: Sulabh Date submitted:13 March 2015, 11 h. 50 min.
Text: what is the process to apply in ur university
Answer: Dear Sulabh,

Before you start any degree program you must complete the Russian language pre-university program.

If you apply for 1.5 year program you may start from March-April. If you apply for 1 year program you should start from September-October.

To receive an official invitation to study at TSTU, an applicant should submit the following documents (to e-mail address tstu04@yahoo.com): scanned copy of international passport; scanned copy of education certificate; completed application form (http://www.tstu.ru/en/tgtu/structure/fakul/doc/mo/appl_form.doc) scanned copy of medical certificate, including chest X-ray results, HIV-test results. As soon as we receive all your documents we will review them and if everything is according to our requirements we will submit your documents to get the official invitation for studying and according to it you will be able to get the visa for studying in our University. As for the payments we have the following procedure: 1. you should transfer the following payments to the University official bank account (you should transfer those payments before we send to you the original invitation): Accommodation Fee- approximately 400 USD for 1 year stay in a shared room. Tuition Fee - about 1450 USD for 1 year Pre-University Russian Language program and about 1650 USD for 1.5 year Pre-University Russian Language program. 2. you should pay the following payments upon your arrival to Tambov: Medical Insurance fee - about 150 USD per 1 year Multiple visa fee - about 30 USD.

352. Name: Rudo Date submitted:13 March 2015, 10 h. 15 min.
Text: woul like to be admitted for medicine at your univesity
Answer: Dear Rudo,

Our University doesn't provide any programs in medicine.

353. Name: elaine Date submitted:13 March 2015, 09 h. 48 min.
Text: would love to study Dentistry at you university wat are the requirements tuition and accommodation cost
Answer: Dear Elaine,

Our University doesn't provide any programs in Medicine.

354. Name: Ngoma Date submitted:10 March 2015, 12 h. 45 min.
Text: I wanted to know if the registration has already begun
Answer: Dear Ngoma,

Yes, the registration for the next academic year 2015-2016 has already begun.

355. Name: moses Date submitted:8 March 2015, 21 h. 29 min.
Text: when is the deadline for this pre russian application
Answer: Dear Moses,

The tentative deadline for Pre-University language program application procedure for the next academic year is June 30, 2015

The academic year in Russia usually starts in September.

356. Name: Adriano Date submitted:28 February 2015, 14 h. 00 min.
Text: Is Chemical engineering offered at your institution ? If so,is it in English ?
Answer: Dear Adriano,

Yes, our University offers Chemical engineering programs, but we don't have any programs in English.

Before you start any degree program you must complete the Russian language pre-university program. This program lasts for 10 months and usually starts in September-November.

357. Name: japhet Date submitted:22 February 2015, 18 h. 56 min.
Text: How do i apply and do you offer scholarship to african countries
Answer: Dear Japhet,

In order to get a scholarship for studying in Russia you should apply to the Russian centers (Centers of Rossotrudnichestvo) or to the Ministry of Education of your country

In Zambia you should apply here:

Tel/Fax: (260) 224-027 Cell. (260) 979 758535 e-mail: rcsczambia@gmail.com; Address: Box 30198, Plot 148, Freedom Way, Lusaka, Republic of Zambia.

358. Name: BLESSING Date submitted:12 February 2015, 15 h. 53 min.
Text: what steps do i follow to apply at your University ?
Answer: Dear Blessing,

Before you start any degree program you must complete the Russian language pre-university program. This program lasts for 10 months and usually starts in September-November.

Now you can apply for the academic year which will start in September-November 2015.

To receive an official invitation to study at TSTU, an applicant should submit the following documents (to e-mail address tstu04@yahoo.com):
scanned copy of international passport;
scanned copy of education certificate;
completed application form (http://www.tstu.ru/en/tgtu/structure/fakul/doc/mo/appl_form.doc)
scanned copy of medical certificate, including chest X-ray results, HIV-test results.

As soon as we receive all your documents we will review them and if everything is according to our requirements we will submit your documents to get the official invitation for studying and according to it you will be able to get the visa for studying in our University.

As for the payments we have the following procedure (the prices are stated for the current academic year):

1. you should transfer the following payments to the University official bank account (you should transfer those payments before we send to you the original invitation): Accommodation Fee- approximately 550 USD for 1 year stay in a shared room. Tuition Fee - about 1750 USD for Pre-University Russian Language program.

2. you should pay the following payments upon your arrival to Tambov:

Medical Insurance fee - about 150 USD per 1 year
Multiple visa fee - about 30 USD.

359. Name: Mwape Date submitted:15 January 2015, 08 h. 27 min.
Text: I have these results English 4 math 6 science 3 geography 1 G.M.D 5 biology 7 is it possible for me to be admitted in any engineering program?
Answer: Dear Mwape,

Please, send all your documents (according to our requirements) to our e-mail at tstu04@yahoo.com

As soon as we review your documents we will contact you.

360. Name: Kazi Anisul Date submitted:7 January 2015, 18 h. 30 min.
Text: I am a student from Bangladesh. I have just complete my LL.B (Hon`s) from Sylhet International University. Can I get a Chance in your university for higher study ?
Answer: Dear Kazi Anisul,
Please, send all your documents (according to our requirements) to our e-mail at tstu04@yahoo.com

As soon as we review your documents we will contact you.

Pages:  [- 10] / 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 / [+ 10]

 
TSTU Tambov State Technical University

© 1995-2021 All rights reserved

TSTU Address: 106 Sovetskaya St, Tambov, 392000, Russia
Phone: +7 (4752) 63-10-19
E-mail: tstu@admin.tstu.ru