Слоган ТГТУ: будущее начинается сегодня
28 January 2021, 02:01 
Титульная страница ТГТУ
 
Титульная страница ТГТУ REQUEST FOR ADMISSION INFORMATION  
 

Thank you for your interest in Tambov State Technical University.

Please, read the following info before you request any information about admission. Thank you. - (IMPORTANT INFO)

Dear applicants!
Tambov State Technical University informs you that TSTU's foreign students' admission office doesn't take any fees for issuing the official invitations for studying or any official letters.
Tambov State Technical University accepts only tuition and hostel fees. Tuition and hostel fees can be paid to the official bank account of the university or to the cashier office of the university. All fees are to be made according to the signed contract between an applicant and the university.
All full-time students must have medical insurance that meets University criteria. The University assists students with obtaining an appropriate medical insurance upon their arrival to Tambov.
Please, apply to the foreign students' admission office with any questions: E-mail: tstu04@yahoo.com

Please, complete this form if you need information to be sent to you. We will be in touch with you soon!

First Name  *
Last Name  *
Email Address  *
Country  *
Your Question  *

* Please, type this code


* - Indicates a required field
Questions – answers
241. Name: Amana Bokagne Date submitted:24 September 2016, 15 h. 10 min.
Text: please i want to do a master in pharmacology or microbiology in your university and i will like to know if its possible to do part tile job while studying to help pay my school fees. tbank you
Answer: Dear Amaba Bokagne,

Unfortunately, we don't have any academic programs in Pharmacology. The list of all Master programs provided at our University you can find here: http://www.tstu.ru/en/education/inst/pdf/mo/Master_programs_2016_06.26.pdf

242. Name: Solomon Date submitted:16 September 2016, 11 h. 41 min.
Text: Please I want to do masters in management administration or masters in Economics. What do I hv to offer in order to get it
Answer: Dear Solomon,

Most of the Master programs at our University are taught in Russian. That is why before you will be admitted for any Russian-taught Master program first you need to complete a Russian language pre-university course.
Our University offers a 1-year pre-university program (from September-October 2016 till June 2017) and 1.5-year pre-university program (from March 2017 till June 2018).

243. Name: David Date submitted:14 September 2016, 21 h. 13 min.
Text: I am Nigerian and currently a 5th year student of Architecture in Ghana. I want to transfer to Tambov. What level would I have to start from and what are the requirements?
Answer: Dear David,

Unfortunately, it is impossible to transfer from the University in Ghana to Tambov State Technical University because academic programs are very different. You can be admitted at TSTU only as a first-year student. But take into account that all Bachelor programs at our University are taught in Russian that is why before being admitted for any of the Bachelor programs you will have to complete a Russian language pre-university course. It starts in September-October and lasts for 10 months.

244. Name: kangwa Date submitted:12 September 2016, 11 h. 31 min.
Text: i would like to be helped with a brochure and the courses offered and fees
Answer: Dear Kangwa,

All Bachelor programs provided at our University for academic year 2016-2017 you can find here: http://www.tstu.ru/en/education/inst/pdf/mo/Bachelor_programs_2016_06.26.pdf

The list of all Master programs is here: http://www.tstu.ru/en/education/inst/pdf/mo/Master_programs_2016_06.26.pdf

As for the application form, you can find this file here: http://www.tstu.ru/en/r.php?r=education.inst&id=18

245. Name: noura Date submitted:10 September 2016, 09 h. 41 min.
Text: hello, I would like to apply for the Resources Conservation and Environmental Safety in Civil Engineering program , but where can I find the application form please? Also when is the deadline to apply? thanks in advance
Answer: Dear Noura,

Our University provides the Master’s program ‘Resources Conservation and Environmental Safety in Civil Engineering’ in English and Russian language.

As for the English-taught Master’s program, admission procedure for this course for the academic year 2016-2017 is already finished. If you want to be admitted for this program, you should apply in April 2017.

As for the Russian-taught Master’s program, you can be admitted for this program only after successful completion of the Russian-language pre-university course. It starts in September-October and lasts for 10 months (till June).

246. Name: Sofiane Date submitted:7 September 2016, 05 h. 06 min.
Text: Hello, I would like to study Computer Engineering in your univeristy, what are the available languages of study? when is the deadline to apply? Thanks in advance.
Answer: Dear Sofiane,

All Bachelor programs at our University are taught in Russian. That is why before being admitted for this program you should complete a Russian language pre-university program. It starts in September 2016 and lasts for 10 months (till June 2017). For now we accept documents for this program.

All information regarding admission you can find here: http://www.tstu.ru/en/r.php?r=education.inst&id=18&f=fmo7

247. Name: CHAITRALI Date submitted:6 September 2016, 08 h. 42 min.
Text: I have passed 12th science course this year from Mumbai,India with 68% grade . I visited the unvirersity official website . I want help regarding the admission process for Medical course MBBS in your university. I am waiting for your valuable response. THANKYOU Yours faithfully, Chaitrali Devlekar
Answer: Dear Chaitrali,

Unfortunately, our University doesn’t provide any Bachelor or Master programs in Medicine. Most of the Universities in the Russian Federation offer these programs in the Russian language. It means that first you will have to complete a Russian language pre-university course.

We can offer to you a Russian language pre-university program (medical profile). It starts in September 2016 and lasts till June 2017. After successful completion of this pre-university program you will be able to continue your education on a Bachelor or Master program in Medicine.

In order to be admitted for this program, you should submit the following documents to our e-mail (tstu04@yahoo.com):

- a scanned copy of your international passport (please, take into account that you passport should be valid for at least 1.5 year (18 months) since the intended date of entry to Russia);
- a scanned copy of your education certificate;
- a completed application form http://www.tstu.ru/en/education/inst/doc/mo/appl_form_26.05.16.doc ;
- scanned copies of medical documents including HIVC-test results.

248. Name: V T Date submitted:3 September 2016, 10 h. 46 min.
Text: sir iam intrested to study medicine in your university kindly the details of addmission and fees structure
Answer: Unfortunately, we don't have any academic programs in Medicine at our University.

249. Name: Georges Date submitted:31 August 2016, 13 h. 24 min.
Text: les informations sur inscription et tous les detailles
Answer: Toute les informations vous pouvez trouver ici: http://www.tstu.ru/fr/r.php?r=education.inst.mo

250. Name: hassanain Date submitted:27 July 2016, 09 h. 50 min.
Text: hi i like to study masters in civil engineering i want to know the prices of the studies
Answer: Dear Hassanain,

Thank you for your interest in our University. TSTU offers two Master’s programs in Civil Engineering that are taught in the English language:

1. Resources Conservation and Environmental Safety in Civil Engineering;
2. Theory and Design of Buildings and Structures.

In order to be admitted for any of these programs, you should submit the following documents to our e-mail (tstu04@yahoo.com):

- a scanned copy of your international passport. Please, take into account that your passport should be valid for at least 1.5 year (18 months) since the intended date of entry to Russia;
- a scanned copy of your original degree certificate (Bachelor’s degree certificate or diploma);
- a completed application form;
- scanned copies of your medical documents including HIV-test results.

As soon as we receive all the required documents we review them and if everything is according to our requirements we will prepare a set of documents for the Department of the Federal Migration Service to request a formal invitation. A standard waiting period for the invitation to be issued is 1 month on receipt of all the required documents.

As for the payments we have the following procedure:

1. The following payments should be transferred to the University official bank account before we send to you the original invitation:
- Tuition Fee – approximately 2500 USD for the Master’s program taught in English.
- Accommodation Fee – approximately 350 USD for the 1-year stay in a shared room.

2. These payments should be paid upon your arrival to Tambov:
- Medical Insurance Fee – approximately 80 USD per 1 year;
- Multiple Visa Fee – approximately 30 USD.

251. Name: Ali Date submitted:24 July 2016, 17 h. 22 min.
Text: Iam civil engeenering and I want to study Master Road Engineering . Are you have this Department
Answer: Dear Ali,

Thank you for your interest in our University. TSTU offers two Master’s programs in Civil Engineering that are taught in the English language:

1. Resources Conservation and Environmental Safety in Civil Engineering;
2. Theory and Design of Buildings and Structures.

In order to be admitted for any of these programs, you should submit the following documents to our e-mail (tstu04@yahoo.com):

- a scanned copy of your international passport. Please, take into account that your passport should be valid for at least 1.5 year (18 months) since the intended date of entry to Russia;
- a scanned copy of your original degree certificate (Bachelor’s degree certificate or diploma);
- a completed application form;
- scanned copies of your medical documents including HIV-test results.

As soon as we receive all the required documents we review them and if everything is according to our requirements we will prepare a set of documents for the Department of the Federal Migration Service to request a formal invitation. A standard waiting period for the invitation to be issued is 1 month on receipt of all the required documents.

As for the payments we have the following procedure:

1. The following payments should be transferred to the University official bank account before we send to you the original invitation:
- Tuition Fee – approximately 2500 USD for the Master’s program taught in English.
- Accommodation Fee – approximately 350 USD for the 1-year stay in a shared room.

2. These payments should be paid upon your arrival to Tambov:
- Medical Insurance Fee – approximately 80 USD per 1 year;
- Multiple Visa Fee – approximately 30 USD.

252. Name: Juan Jose Luis Date submitted:9 June 2016, 12 h. 43 min.
Text: Please I will like my son to study in your university what can I do, I have all his documents whit me. can you contact me by phone: +240-222-279258 I speed Russian, because I studied in Moscow.
Answer: Please, apply to our Admission Office for foreign students. E-mail: tstu04@yahoo.com Phone: +7 (4752) 63-20-24

253. Name: desilva Date submitted:8 June 2016, 16 h. 29 min.
Text: When I come to student visa for T.S.T.U I need to buy two way tickets or one way tickets.Thank you
Answer: Dear Amanda,

Before you will get a ticket to come to Russia you need to receive a formal invitation from TSTU. According to this invitation you will get a student visa in the Consulate of the Russian Federation.

254. Name: Mohammed Date submitted:7 June 2016, 17 h. 19 min.
Text: Admission
Answer: Dear Mohammed,

In order to be admitted at our University for any academic program you should submit the following documents to our e-mail (tstu04@yahoo.com):

- a scanned copy of your international passport. Please, take into account that your passport should be valid for at least 1.5 year (18 months) since the intended date of entry to Russia;
- a completed application form;
- a scanned copy of your education certificate;
- scanned copies of your medical documents including HIV-test results and chest X-ray results.

As soon as we receive all these documents we review them and if everything is according to our requirements we will prepare a set of documents for the Department of the Federal Migration Service to request a formal invitation. A standard waiting period for the invitation to be issued is 1 month on receipt of all the required documents.

Please, take into account that all Bachelor programs and most of the Master programs are taught in the Russian language that is why before you will be admitted for any of these academic programs you should first complete a Russian language pre-university course. It starts in September and lasts for 10 months (till June). After successful completion of this program you will get a certificate that will allow you to continue your education in Russian.

As for the payments we have the following procedure:

1. The following payments should be transferred to the University official bank account before we send to you the original invitation:
1) Tuition Fee.
2) Accommodation Fee – approximately 350 USD for the 1 year stay in a shared room.

2. These payments should be paid upon your arrival to Tambov:
1) Medical Insurance Fee – approximately 80 USD per year.
2) Multiple Visa Fee – about 30 USD.

As for the Bachelor programs, here you can find the list of programs provided at our University and prices for the 2016-2017 academic year: http://www.tstu.ru/en/education/inst/pdf/mo/Bachelor_programs_2016_06.26.pdf. For the Master programs, please, also visit our website: http://www.tstu.ru/en/education/inst/pdf/mo/Master_programs_2016_06.26.pdf

255. Name: Abakar Annadif Abakar Date submitted:7 June 2016, 16 h. 29 min.
Text: I want to get master degree there but in Agricultural engineering so please help me to get it.
Answer: Dear Abakar Annadif Abakar,

A Master’s program ‘Agro-engineering’ at our University is taught in the Russian language. That is why before you will be admitted for this academic program you should first complete a Russian language pre-university course. It starts in September and lasts for 10 months (till June).

In order to be admitted for the Russian language pre-university course you should submit the following documents to our e-mail (tstu04@yahoo.com):

- a scanned copy of your international passport. Please, take into account that your passport should be valid for at least 1.5 year (18 months) since the intended date of entry to Russia;
- a scanned copy of your original degree certificate (Bachelor degree certificate or diploma);
- a completed application form;
- scanned copies of medical documents including HIV-test results and chest X-ray results.

As soon as we receive all these documents we review them and if everything is according to our requirements we will prepare a set of documents for the Department of the Federal Migration Service to request a formal invitation. A standard waiting period for the invitation to be issued is 1 month on receipt of all the required documents.

As for the payments we have the following procedure:

1. The following payments should be transferred to the University official bank account before we send to you the original invitation:
1) Tuition Fee – approximately 1250 USD for the pre-university Russian language program that starts in September.
2) Accommodation Fee – approximately 350 USD for 1 year stay in a shared room.

2. These payments should be paid upon your arrival to Tambov:
1) Medical Insurance Fee – approximately 80 USD per year.
2) Multiple Visa Fee – about 30 USD.

After successful completion of the pre-university Russian language program you will get a certificate that will allow you to continue your education in Russian.

As for the Master’s program ‘Agro-engineering’, tuition fee for the 2016-2017 academic year is approximately 1300 USD.

Pages:  [- 10] / 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 / [+ 10]

 
TSTU Tambov State Technical University

© 1995-2021 All rights reserved

TSTU Address: 106 Sovetskaya St, Tambov, 392000, Russia
Phone: +7 (4752) 63-10-19
E-mail: tstu@admin.tstu.ru