Слоган ТГТУ: будущее начинается сегодня
14 December 2019, 17:44 
Титульная страница ТГТУ
 
Титульная страница ТГТУ REQUEST FOR ADMISSION INFORMATION  
 
Thank you for your interest in Tambov State Technical University.

Please, read the following info before you request any information about admission. Thank you. - (IMPORTANT INFO)

Dear applicants!
Tambov State Technical University informs you that TSTU's foreign students' admission office doesn't take any fees for issuing the official invitations for studying or any official letters.
Tambov State Technical University accepts only tuition and hostel fees. Tuition and hostel fees can be paid to the official bank account of the university or to the cashier office of the university. All fees are to be made according to the signed contract between an applicant and the university.
All full-time students must have medical insurance that meets University criteria. The University assists students with obtaining an appropriate medical insurance upon their arrival to Tambov.
Please, apply to the foreign students' admission office with any questions: E-mail: tstu04@yahoo.com

Please, complete this form if you need information to be sent to you. We will be in touch with you soon!

First Name  *
Last Name  *
Email Address  *
Country  *
Your Question  *

* Please, type this code


* - Indicates a required field
Questions – answers
1. Name: NOURA Date submitted:28 November 2019, 13 h. 11 min.
Text: i want to know about how can i apply for russian language courses
Answer: Dear Noura,

Now we accept documents for 1,5-year Russian language pre-university program. It starts in March 2020 and lasts till June 2021.

In order to be admitted for this program, you should submit the following documents to our e-mail (tstu04@yahoo.com):

- a scanned copy of your international passport. Please, take into account that your passport should be valid for at least 1.5 year (18 months) since the intended date of entry to Russia;
- a scanned copy of your education certificate;
- a completed application form;
- scanned copies of your medical certificate including HIV-test results and chest X-ray results. Without your medical documents we won’t be able to issue the official invitation.

As soon as we receive required documents, we review them and if everything is according to our requirements we will prepare a set of documents for the Department of the Federal Migration Service to request a formal invitation. A standard waiting period for the invitation to be issued is 1 month on receipt of all the required documents.

After the successful completion of the Russian language pre-university program you will get a certificate the will allow you to continue your education in Russian.

2. Name: sarem Date submitted:25 November 2019, 17 h. 00 min.
Text: I would like to ask you if you offer a PhD admission in your university. I would like to apply for a PhD in mathematics my specific major is complex analysis
Answer: Dear Sarem,

In order to apply for the PhD program you need to submit all your documents to our e-mail tstu04@yahoo.com.

Mind that all PhD programs are taught in Russian that is why before being admitted for any of these academic programs you should first complete a Russian language pre-university program. It starts in March 2020 and lasts till June 2021.
In order to be admitted for this program, you should submit the following documents to our e-mail (tstu04@yahoo.com):

- a scanned copy of your international passport. Please, take into account that your passport should be valid for at least 1.5 year (18 months) since the intended date of entry to Russia;
- a scanned copy of your education certificate;
- a completed application form;
- scanned copies of your medical certificate including HIV-test results and chest X-ray results. Without your medical documents we won’t be able to issue the official invitation.

As soon as we receive required documents, we review them and if everything is according to our requirements we will prepare a set of documents for the Department of the Federal Migration Service to request a formal invitation. A standard waiting period for the invitation to be issued is 1 month on receipt of all the required documents.

As for the payments, they are the following:
1. Tuition fee – approximately 2050 USD for the Russian language pre-university program (technical and economical profile)
2. Accommodation fee – approximately 300 USD for the 1-year stay in a shared room.
3. Medical insurance fee – approximately 100 USD per year.
4.Multiple visa fee – approximately 30 USD.

After the successful completion of the Russian language pre-university program you will get a certificate the will allow you to continue your education in Russian.

3. Name: Andrew Date submitted:10 November 2019, 03 h. 27 min.
Text: I have 3 questions 1. How do I apply as an international student for Masters in Information Systems and Technologies taught in English 2. I have a Bachelors Degree with 12 years of ICT working experience. Am I eligible for the Masters Program? 3.I want to enroll for 2020/2021 Academic year. When are the applications open? and how soon do I get a feedback from the university regarding the status of my application.
Answer: Dear Andrew,

We will start the application procedure for English-taught Master programs in Spring 2020.

You need to submit all your documents to our official e-mail tstu04@yahoo.com.

4. Name: muhammad Date submitted:6 November 2019, 21 h. 28 min.
Text: how to apply for master in engineering
Answer: Dear Muhammad,

Here you can find the list of all Master programs provided at our University: http://www.tstu.ru/en/education/inst/pdf/mo/Master_programs_2019-2020_Eng1.pdf

The prices are valuable till the 15th of May 2020.

Most of Master programs are taught in Russian that is why before being admitted for any of these academic programs you should first complete a Russian language pre-university program. It starts in March 2020 and lasts till June 2021.
In order to be admitted for this program, you should submit the following documents to our e-mail (tstu04@yahoo.com):

- a scanned copy of your international passport. Please, take into account that your passport should be valid for at least 1.5 year (18 months) since the intended date of entry to Russia;
- a scanned copy of your education certificate;
- a completed application form;
- scanned copies of your medical certificate including HIV-test results and chest X-ray results. Without your medical documents we won’t be able to issue the official invitation.

As soon as we receive required documents, we review them and if everything is according to our requirements we will prepare a set of documents for the Department of the Federal Migration Service to request a formal invitation. A standard waiting period for the invitation to be issued is 1 month on receipt of all the required documents.

5. Name: FAITH Date submitted:5 November 2019, 15 h. 39 min.
Text: Dear sir/Ma, Good day, please find attached credentials for admission in your amiable university. Please i am applying for admission on be have of my Niece Miss FAITH OZIEGBE to further her educational career in Russia, she will undergo the Russian Language course before he would proceed for his B.Sc program. please i await your favorable consideration. thanks Thanks, Warm regards Lucky
Answer: Dear FAITH,

Unfortunately we can’t find the attached files.

Please, send all the documents to our official e-mail tstu04@yahoo.com.

Now we admit documents for 1,5-year Pre-university Russian language program from spring session 2020.

In order to be admitted for this program, you should submit the following documents to our e-mail:

- a scanned copy of the international passport. Please, take into account that your passport should be valid for at least 1.5 year (18 months) since the intended date of entry to Russia;
- a scanned copy of the education certificate;
- a completed application form;
- scanned copies of the medical certificate including HIV-test results and chest X-ray results. Without the medical documents we won’t be able to issue the official invitation

6. Name: Toyyib Date submitted:1 November 2019, 01 h. 43 min.
Text: What is the tuiton for masters degree in civil engineering. Also how much is required for living expenses yearly with dormitory accommodation
Answer: Dear Toyyib,

Here you can find the list of all Master programs taught at our University: http://www.tstu.ru/en/education/inst/pdf/mo/Master_programs_2019-2020_Eng1.pdf

The prices are valuable till the 15th of May 2020.

Expenses apart from tuition are the following:
1. Accommodation fee – approximately 300 USD for the 1-year stay in a shared room (if there are rooms available).
2. Medical insurance fee – approximately 100 USD per year.
3.Multiple visa fee – approximately 30 USD.

7. Name: Ahmed Date submitted:28 October 2019, 14 h. 53 min.
Text: I'm 21 years old and I don't have the (baccalaureate/high school diploma) but i have the secondary certificate and the baccalaureate level Am I eligible to take the pre university program
Answer: Dear Ahmed,

You can apply for the Pre-University Russian language program with any educational certificate you have.

But if you are going to continue your training in Russia, we need to revise all your educational documents and define the level you can apply for. Please, send all your documents to our official e-mail tstu04@yahoo.com.

8. Name: Sandesh Date submitted:16 October 2019, 13 h. 15 min.
Text: How can I apply for study bachelor in business
Answer: Dear Sandesh,

Here you can find the list of all Bachelor programs taught at our University: http://www.tstu.ru/en/education/inst/pdf/mo/Bachelor_programs_2019-2020_Eng1.pdf

All Bachelor programs are taught in Russian that is why before being admitted for any of these academic programs you should first complete a Russian language pre-university program. It starts in November 2019 and lasts till June 2020.
In order to be admitted for this program, you should submit the following documents to our e-mail (tstu04@yahoo.com):

- a scanned copy of your international passport. Please, take into account that your passport should be valid for at least 1.5 year (18 months) since the intended date of entry to Russia;
- a scanned copy of your education certificate;
- a completed application form;
- scanned copies of your medical certificate including HIV-test results and chest X-ray results. Without your medical documents we won’t be able to issue the official invitation.

As soon as we receive required documents, we review them and if everything is according to our requirements we will prepare a set of documents for the Department of the Federal Migration Service to request a formal invitation. A standard waiting period for the invitation to be issued is 1 month on receipt of all the required documents.

9. Name: Owolabi Date submitted:9 October 2019, 23 h. 15 min.
Text: I am want to make an inquiry concerning requirement to study mechanotronic and robotics in your university? Tuition fee and how to apply?
Answer: Dear Owolabi,

Here you can find the list of all Bachelor programs taught at our University: http://www.tstu.ru/en/education/inst/pdf/mo/Bachelor_programs_2019-2020_Eng1.pdf

All Bachelor programs are taught in Russian that is why before being admitted for any of these academic programs you should first complete a Russian language pre-university program. It starts in November 2019 and lasts till July 2020.
In order to be admitted for this program, you should submit the following documents to our e-mail (tstu04@yahoo.com):

- a scanned copy of your international passport. Please, take into account that your passport should be valid for at least 1.5 year (18 months) since the intended date of entry to Russia;
- a scanned copy of your education certificate;
- a completed application form;
- scanned copies of your medical certificate including HIV-test results and chest X-ray results. Without your medical documents we won’t be able to issue the official invitation.

As soon as we receive required documents, we review them and if everything is according to our requirements we will prepare a set of documents for the Department of the Federal Migration Service to request a formal invitation. A standard waiting period for the invitation to be issued is 1 month on receipt of all the required documents.

10. Name: Alaa Date submitted:28 September 2019, 21 h. 18 min.
Text: I won't to study master of law in your university do you have and what disciplines are available and how long it takes to complete the master
Answer: Dear Alaa,

Here you can find the list of all Master programs taught at our University: http://www.tstu.ru/en/education/inst/pdf/mo/Master_programs_2019-2020_Eng1.pdf

The duration of any Master program is 2 years.

11. Name: Pushkin Singh Date submitted:22 September 2019, 09 h. 05 min.
Text: Is bachelor of mechanical engineer or aerospace engineering taught in English.
Answer: Dear Pushkin Singh,

There is no any Bachelor program taught in English at our University.

12. Name: sarah Date submitted:20 September 2019, 20 h. 58 min.
Text: i want to study phd in architecture so how can i apply?
Answer: Dear Sarah,

In order to apply for the PhD program at our University you should submit all your educational documents to our e-mail tstu04@yahoo.com.

Mind that all PhD programs are taught in Russian that is why before being admitted for any of these academic programs you should first complete a Russian language pre-university program. It starts in October 2019 and lasts till June 2020.
In order to be admitted for this program, you should submit the following documents to our e-mail (tstu04@yahoo.com):

- a scanned copy of your international passport. Please, take into account that your passport should be valid for at least 1.5 year (18 months) since the intended date of entry to Russia;
- a scanned copy of your education certificate;
- a completed application form;
- scanned copies of your medical certificate including HIV-test results and chest X-ray results. Without your medical documents we won’t be able to issue the official invitation.

As soon as we receive required documents, we review them and if everything is according to our requirements we will prepare a set of documents for the Department of the Federal Migration Service to request a formal invitation. A standard waiting period for the invitation to be issued is 1 month on receipt of all the required documents.

As for the payments, they are the following:
1. Tuition fee – approximately 1350 USD for the Russian language pre-university program that starts in October 2019 and lasts till June 2020.
2. Accommodation fee – approximately 300 USD for the 1-year stay in a shared room.
3. Medical insurance fee – approximately 100 USD per year.
4.Multiple visa fee – approximately 30 USD.

After the successful completion of the Russian language pre-university program you will get a certificate the will allow you to continue your education in Russian.

13. Name: abdelhak Date submitted:20 September 2019, 00 h. 20 min.
Text: What is the deadline for registration?
Answer: Dear Abdelhak,

We admit documents for 1-year Pre-University program from the autumn session till the 15th of October 2019.

14. Name: Ahmed Date submitted:17 September 2019, 16 h. 43 min.
Text: what is the deadline for applying for the pre university 1.5 year to start from spring 2020
Answer: Dear Ahmed,

We will start to accept the documents for 1,5-year Pre-University program from the spring session in December, 2019.

15. Name: Ahmed Date submitted:17 September 2019, 14 h. 04 min.
Text: what are the tuition fees for the Russian language course
Answer: Dear Ahmed,

1. Tuition fee – approximately 1350 USD for the Russian language pre-university program (technical and economical profile) that starts in October 2019 and lasts till June 2020.
2. Accommodation fee – approximately 300 USD for the 1-year stay in a shared room.
3. Medical insurance fee – approximately 100 USD per year.
4.Multiple visa fee – approximately 30 USD.

Pages:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 / [+ 10]

 
TSTU Tambov State Technical University

© 1995-2019 All rights reserved

TSTU Address: 106 Sovetskaya St, Tambov, 392000, Russia
Phone: +7 (4752) 63-10-19
E-mail: tstu@admin.tstu.ru